OneTravel GOLF Academy Hooks Herrgård

19 maj – 21 maj 2021

Vi upprepar succén från förra gången!
Den 19 maj – 21 maj 2021 bjuder vi in er till välfyllda dagar med golf, träning, spa och god mat på Hooks Herrgård.

Under dagarna på Hooks kommer det att bli mycket golf med spel på de två golfbanorna Skogsbanan och Parkbanan, samt  två träningstillfällen där fokus ligger på din sving och ditt närspel samt coaching på banan av vår duktiga PGA PRO Martin Johannisson. Vi kommer förutom golf dessutom äta gott och som vanligt bjuder vi er dessutom på den berömda OneTravel Andan!

Boende
Sedan 1963 hälsar Familjen Edberg dig välkommen till denna rofyllda oas, ett par mil söder om Jönköping. Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar.

Här upplever vi den vackra naturen, god mat och dryck, spa & fitness, golf på två golfbanor. Hooks Herrgård utlovar en familjär och trivsam atmosfär.

På Hooks Herrgård finns 103 olika rum fördelade i åtta olika byggnader; Herrgården och flyglarna: Frökenflygeln, Kavaljersflygeln, Rosenflygeln, Traktörflygeln, Sjövillan, Strandstugan samt Sörlängan.

Samtliga rum har minibar, tv, telefon, toalett och dusch samt tillgång trådlöst nätverk. Några av rummen har badkar eller AC och andra har en egen uteplats eller balkong med fantastisk utsikt. I Strandstugan kan du vakna upp och ta ett morgondopp direkt från verandan. Samtliga rum är rökfria, men det finns några rum där medföljande hund eller katt är tillåten.

Golfen är en självklarhet på Hooks Herrgård. I över sjuttio år har det svurits och jublats i ruff och på fairway. Redan 1934 började en golfbana att byggas ett par mil söder om Jönköping.

Golf

En pitch från hotellet ligger första tee till Parkbanan och Skogsbanan. Två natursköna golfbanor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare. 

På Hooks Herrgård finns två natursköna 18 hålsbanor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare. Parkbanan, är en öppen golfbana, som går utmed Hooksjön. Parkbanan började byggas redan 1934 och är därmed en av Sveriges äldsta golfbanor. Skogsbanan är lite trixigare och otroligt vacker med inramning av den Småländska skogen.

Träningsområde

Det finns generösa övningsmöjligheter med en driving range, ett övningsfält (170 meter långt) och olika närspels- och puttningsytor. 

Vi ser fram emot ett par roliga och lärorika dagar på Hooks Herrgård och Hooks fantastiska golfbanor!
Hos oss får du alltid en personlig kontakt, förbokade starttider och våra förhoppningar är att du alltid ska känna dig 100% nöjd med din resa.

OneTravel Academy på Hooks 

19 maj – 21 maj 2021

Resan inkluderar följande:

  • 2 nätter med del i dubbelrum på Hooks Herrgård Resort
  • Frukostbuffé två dagar
  • Herrgårdens trerätters middag inklusive kaffe, två kvällar
  • 3 golfrundor på Hooks två banor
  • Golfskola ca: 4 timmar med PGA PRO Martin Johannisson & Team OneTravel Academy

Pris: 6 295: – per person

Valfria tillägg:

Enkelrumstillägg 600: – per person

Spaentré 300:- per person

Anmälan:
Begränsat antal platser. Min. 10 deltagare.
Anmälan senast den 1 mars 2021 till OneTravel på länken här nedanför eller via mail till viktoria@onetravelgolf.se

ACADEMYRESAN TILL HOOK I MAJ ÄR NU FULLBOKAD!

Ställ dig gärna på reservlistan eller kika på vår andra resa till Hook i augusti och anmäl dig till den!

Boka här

Utflykter

Under resan till Hooks Herrgård kan vi rekommendera ett besök på någon av följande utflyktsmål.

Glasriket
Till Glasriket åker mer än en miljon besökare varje år. Många återvänder gång på gång. Det är enkelt att förstå varför. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är ett skådespel man aldrig tröttnar på. Men även utanför glashyttornas värme finns mycket att uppleva. Här hittar du såväl kulturhistoria, mängder av natur-upplevelser samt ett stort utbud av shopping och övriga aktiviteter. Varför inte fiska i någon av de många sjöarna, cykla dressin på en av de gamla järnvägarna eller ta en kurs för att själv lära dig grunderna i glasblåsning. I Glasriket ingår Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner.

Kosta Outlet
På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! 20 000 kvadratmeter shopping för hela familjen. Allt du drömmer om och allt du behöver. Här finns ett utbud på över 200 olika internationella varumärken. Inom mode erbjudes kläder, skor och sportutrustning från världsledande märken. Här hittar du en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Kosta Boda Art Hotel förtjänar ett besök när du har vägarna förbi. Kosta ligger 13 mil från Hooks Herrgård.

Möbelriket
Sonarps Interiör ligger endast ett par kilometer från Hooks Herrgård. I länet finns Swedese Möbler, Kinnarps, Byarums Bruk, Skillingaryds Designcenter. I Värnamo kan man studera Bruno Mathssons verk och vill man besöka Svenssons i Lammhult och Norrgavel ligger det ca 7 mil från Hooks Herrgård.

Tändsticksmuseet
I Jönköping finns världens enda tändsticksmuseum, inrymt i den vackra träbyggnad från 1848 som var den första tändsticksfabriken i staden. Följ med på en spännande färd från träd till färdig tändsticka. I museet berättas levande tändstickshistoria. Du möter både människor och maskiner som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Här finner du en tändsticksarbetarebostad, en spännande film och tusentals askar och etiketter. I museibutiken kan du botanisera bland askar, etiketter och mycket mer.