FAQ

Vill du ut och resa? Älskar du att spela golf? Ibland uppstår det frågor i samband med resan.

Vi sammanställer de vanligaste här!


Tillkommer det några avgifter efter inbetald slutfaktura?

I utlandet är det vanligt att man får betala en särskild turistskatt när man bor på hotell. Turistskatten kan vi tyvärr inte betala i förväg. Eventuell turistskatt på resmålet betalas på plats av resenären.


Får man ta med sig sin eldrivna golfvagn på flygplanet? Hur ska man hantera batteriet till golfvagnen om man vill ta med golfvagnen på flyget?

De flesta flygbolag, däribland SAS, följer Transportstyrelsens föreskrifter som ni hittar här: https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Bagage/Vad-far-jag-ta-med-mig-ombord/Batterier-och-batteridrivna-produkter/


Är ett svenskt körkort en giltig ID handling vid flygresa?

De flesta länder kräver en giltig ID handling för att få komma in i landet. Ett svenskt körkort är inte en giltig internationell ID handling i alla länder. För inresa i tex Spanien krävs ett giltigt Pass eller ett Internationellt ID kort.


Jag vill ta med mig golfbagen på flyget! Hur gör jag?

På SAS måste all sportutrustning registreras i förväg. Vi hjälper dig gärna i samband med bokning av dina flygbiljetter.

På Norwegian lägger du till Golfbag i slutet av din bokning.


Har du skickat ett mail till oss eller ringt upp oss och inte fått svar?

Vi är ditt personliga resebolag och vi strävar efter att alltid hålla högsta servicenivå gentemot våra resenärer!

Vårt absoluta mål är att alltid svara på inkomna förfrågningar senast inom 48 timmar. Vänligen kontakta oss igen omgående om du inte fått något svar inom 48 timmar.

Ibland är vi upptagna. Lämna gärna ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp så snart vi kan. Givetvis försöker vi vara lediga på röda dagar varför ditt svar under helgdagar kan dröja något lite längre än 48 timmar. Får du svar från oss en sen kväll är det för att vi älskar vårt jobb och alla våra härliga resenärer!

Tyvärr händer det att en del mail, både från dig och oss, hamnar i skräpposten. Kika gärna där om du saknar ett svar från oss.


Jag vill ut och resa men jag spelar inte golf! Kan ni hitta en resa åt mig?

Självklart ska du ut och resa. Gäller det en resa där du är i sällskap med en golfspelare finns det oftast en speciellt pris för dig som hellre går på SPA, utforskar de nya vyerna eller bara tar en välförtjänt semester från hemmet. Kontakta oss så tar vi fram ett bra pris på din resa.

Gäller det en resa helt utan sportinslag? Vi älskar resor – även de utan golf och padel. Kanske lite simning lockar istället? Tag kontakt med oss så hittar vi en resa för just dig!


Var hittar jag mer information om era resor?

Besök vår hemsida www.onetravel.se

Golf www.onetravelgolf.se

Padel www.onetravelpadel.se

Sport / Friidrott www.onetravelsport.se


Vill du komma i kontakt med oss?

Huvudkontor och Lokal kontor 

Nordic Sports Travel AB

Uggleåsvägen 19
437 93 Lindome
Sverige
Telefon: +46 (0)708 99 22 25
E-mail: info@onetravel.se

One Travel Padel & One Travel Golf
Gillevägen 36
371 60 Lyckeby
Sverige
Telefon: +46 (0)733 50 62 73
E-mail: info@onetravel.se


Vilka öppettider har ni?

Måndag – Torsdag 09:00 – 17:00

Fredag 09:00 – 15:00

Lördag 11:00 – 15:00


Klubbresor med One Travel

Golfskolor med One Travel

Frågor & svar under pandemin
Vilka dokument behöver jag ta med mig förutom giltigt pass?
Vilka restriktioner gäller för mig under under min resa?

Observera att restriktionerna snabbt kan komma att ändras. Vi har ingen förhandsinformation om när restriktionerna kan komma att upphöra eller förändras. Det är alltid resenärens egen skyldighet att hålla sig uppdaterad om eventuella restriktioner på resmålet, avreseorten samt även under resvägen.

Vi rekommenderar att ni ser över er reseförsäkring.

I dagsläget krävs det ofta att resenärer antingen är fullvaccinerade och kan visa upp ett giltigt vaccinationsbevis så kallat covidpass, alternativt att man kan uppvisa ett negativt covidtest för att få resa över gränserna. Vissa länder kräver en ifylld hälsodeklaration före inresa. Vissa länder har begränsad giltighetstid av vaccinationspasset. Vissa länder kräver ett negativt PCR-test eller Antigentest oavsett om man har ett giltigt vaccinpass.

Håll koll på läget i de länder du ska besöka via UD Resklar – Om utlandet – Sweden Abroad

One Travel står inte för kostnader i och med myndigheters utfärdande av restriktioner i hemlandet eller på destinationen så som tex krav på munskydd vid resa, krav på negativa Covid-tester, tillkommande kostnader vid eventuell karantän osv. Eventuella restriktioner på resmålet kan förekomma så som tex ändringar från buffémiddag till set-course-dinner, samt inskränkningar i tex SPA avdelningen.