Mar Menor Golf

Mar Menor Golf Resort & SPA

Mar Menor Golf Resort ligger en knapp timme söder om Alicantes flygplats i Murciaområdet.

BOENDE

Mar Menor Resort har massor av lägenheter, ett femstjärnigt Inter-continental hotell, en kul 18-hålsbana, 4 restauranger, supermarket och Spa-anläggning precis utanför dörren. Här finns även bra träningsmöjligheter tack vare en dubbelsidig range och ett extra par 4-hål som enbart används för gruppers närspelsträning.
Bor du i Mar Menor har du närhet till flera fantastiska golfbanor


GOLF


El Valle

Ökenkänslan är påtaglig under en runda i dalen på El Valle (par 71), en bana som Jacks son, Gary Nicklaus, är ansvarig för. Två dammar, några små bäckar och en del stora bunkrar utgör tillverkade hinder på denna bana som annars känns väldigt naturlig. Här finns gott om waste areas, stora stenformationer och typiska ökenväxter som hjälper till att ge en upplevelse av ”desert golf”.

Till skillnad från La Torre finns det på El Valle inga hus eller lägenheter mellan golfhålen, enbart i utkanterna av golf-baneområdet.

Hacienda Riquelme
Den nordligast belägna banan är till ytan också den största (par 72 på 71 hektar). Denna mästerskaps-bana ställer lite högre krav på spelaren. Exempelvis finns 5 stora dammar i spel, varav den största flankeras av 9:e och 18:e hålens fairways. Det stilrena klubbhuset är inrymt i en restaurerad gammal hacienda.

La Torre
Strategi är ett nyckelord när man peggar upp på La Torre-banan. Tre stora dammar spelar en central roll och skapar utslags-givande golfhål. Här finns 6 par 3-hål vilket är förklaringen till att banan endast har par 68.
Korthålen är dock mycket fina, och signaturhålet är det 9:e med vatten hela vägen upp till green. På resterande 12 hål är fairways ganska breda och bunkrarna stora.

Mar Menor
Precis som La Torre är detta en resortbana med golfhål slingrande mellan hus och lägenheter. Inte så vansinnigt långa hål, men taktiskt krävande.

Saurines
Den senaste i raden som tack vare både typiska spelegenskaper och visuella attribut kännetecknar en ökenbana. Banan ligger endast 5 minuter från La Torre, men saknar egen drivingrange.

Condado Alhama
Den enda Nicklaus Signature-banan i samlingen, dvs en slags kvalitetsstämpel på att Jack själv varit aktivt inblandad i design och byggnation. De övriga banorna är bra, men här tar vi ytterligare ett snäpp upp på wow-stegen! Banan ligger helt för sig själv ute i det karga landskapen, ca 45-60 min från Mar Menor. Området banan är byggd på är mycket större än de övriga 5 och har gett Jack Nicklaus full frihet att skapa ett mästerverk. Här finns förstås också lägenheter, men de kommer aldrig i spel. Att rekommendera på lediga dagen för finsmakaren som inte ryggar för en saftig utmaning, speciellt när det blåser!

Förslag på golfresa till Mar Menor

7 nätter med del i dubbelrum
Frukostbuffé alla dagar
5 rundor golf på några av områdets golfbanor
Tillgång till SPA
Transfer t/r Alicante flygplats
Shuttel mellan golfbanorna

Pris efter förfrågan

Valfria tillägg:
Enkelrumstillägg
Halvpensionstillägg


Självklart kan vi på One Travel Golf även boka flyg och transfer om ni önskar det.


OFFERTFÖRFRÅGAN

Kontakta oss idag via nedan kontaktformulär eller via mail till viktoria@onetravel.se för en kostnadsfri offert på din nästa resa

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din mailadress (obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din adress (obligatoriskt)

  Ditt Golf-ID (obligatoriskt)

  Antal personer som vill resa (obligatoriskt)

  Jag/Vi vill resa till - önskemål om resmål (obligatoriskt)

  Jag/Vi önskar att One Travel inkluderar transport i offerten (obligatoriskt)

  Önskade avreseort:(obligatoriskt)

  Önskade avresedatum och reslängd (obligatoriskt)

  Meddelande

  Hur hittade du till vår hemsida?

  One Travel logga