One Travel Golf Sydafrika

 

 
One Travel Sydafrika

Snart är det dags igen för One Travel att åka tillbaka till Sydafrika!

Under våra dagar i Sydafrika kommer vi bland annat att spela fem rundor golf på några av Sydafrikas allra högst rankade golfbanor, vi kommer att besöka vingårdar, äta magiskt god mat och uppleva fantastisk safari på Gondwana Game Resort samt mycket mycket mer!

Det här är en premium upplevelseresa du verkligen inte vill missa så boka din resa redan idag!

One Travel Golf Sydafrika resan inkluderar följande:

 • 4 nätter på Radisson Red Hotel V&A Waterfront  4***** , inklusive frukost
 • 1 runda golf på Clovelly Country Club
 • 1 runda golf på Steenberg Golf Club
 • Utflykt till Table Mountain/Taffelberget med linbana
 • Utflykt till Godahoppsudden
 • Heldag i Kapstaden med engelsktalande guide
 • Vinprovning på Steenberg Wine Estate
 • 2 nätter på Gondwana Game Resort i Kwena Huts 4**** , inklusive helpension (ej dryck)
 • Safari i öppna jeepar, 2 morgonturer och 2 kvällsturer
 • Frukost, lunch och middag varje dag
 • 4 nätter på Fancourt Hotel 5***** i Luxury Rooms, inklusive frukost
 • 1 runda golf på Outeniqua på Fancourt
 • 1 runda golf på Montagu på Fancourt
 • 1 runda golf på Pinnacle Point inklusive golfbil
 • Vinprovning på Herolds Winery
 • PRO & golfvärd från One Travel Academy är på plats under hela resan
 • Privattransfer mellan golfbanor och hotell
 • Privattransfer mellan Cape Town Flygplats – Cape Town Radisson Red Hotel
 • Privattransfer mellan Cape Town – Gondwana Game Reserve
 • Privattransfer mellan Gondwana – Fancourt Hotel
 • Privattransfer mellan Fancourt Hotel – Cape Town Flygplats

PROGRAM SYDAFRIKA

ONE TRAVEL GOLF SPECIAL

DAG 1

Nu börjar äventyret!

Vi reser från Köpenhamn på eftermiddagen


DAG 2

Cape Town & V&A Waterfront

På morgonen dag 2 landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som ligger på Table Mountains sluttningar med havet nedanför. Vår engelsktalande guide möter upp oss direkt på flygplatsen och vi tar oss till vårt hotel Radisson Red där vi checkar in. Vårt hotell är mycket centralt beläget nere i kända V&A Waterfront. Efter en dag på resande fot har vi nu tid att fräscha till oss, borsta av resdammet och kanske vila lite efter en lång resdag. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter.

En tur med båten ut till Robben Island är ett förslag på en aktivitet som brukar vara populär bland våra tidigare gäster.

Boende

De första fyra dagarna bor vi på Radisson Red Hotel som ligger i det nya området Silo, nere i kända V&A Waterfront i Kapstaden. Vårt hotell är ett fyrstjärnigt Boutique hotell med stora rum och hela hotellet har en modern känsla. På hotelltaket finns takterassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp i poolen, sola en stund och njuta av naturen runtomkring.

Från hotellet har vi nära till precis allt. Inne i V&A Waterfront kan vi promenera runt på egen hand och hela tiden har du de makalösa vyerna runtomkring dig. Nere i V&A Waterfront finns bland annat den fina hamnen och flera möjligheter att uppleva riktigt härliga kulinariska måltider. För de som önskar går vi givetvis gemensamt och äter middag under våra dagar i Kapstaden


DAG 3

Clovelly Country Club

På förmiddagen spelar vi resans första golfrunda och det gör vi på fantastiska Clovelly Country Club.

Clovelly Country Club ligger omgiven av Fynbos i Silvermine Valley utanför Fish Hoek söder om Kapstaden. Det är en av de finaste och lugnaste golfbanorna i Sydafrika. Klubben har en rik historia från 1934 och banan är mycket populär både bland medlemmar och bland besökare mycket tack vare den vackra banan, de fantastiska faciliteterna och familjekänslan som råder här. Clovelly är helt enkelt en bana man inte gärna missar under ett besök i Kapstaden. Det finns många minnesvärda hål på den här golfbanan

Eftermiddagen lämnar vi öppen för egna strapatser i Kapstaden. Missa inte att det finns flera museum i Kapstaden som är väl värda ett besök.


DAG 4

Steenberg Golf Club & Steenberg Vinery

Idag är det dags för golfrunda nummer två och då vi beger oss till magiska Steenberg Golf Club.

Steenbergs golfklubb ligger i den frodiga Constantia-dalen, bara 20 minuter från centrala Kapstaden.

Steenbergs 18-håls golfbana i Kapstaden är utformad för att utnyttja naturliga egenskaper och hinder som vingårdar, tallskog och mjuka vattendrag. Den vackra naturen ger kursen sin unika karaktär.

Golfbanan som konsekvent blir kallad en av de bästa golfbanorna i Sydafrika av Golf Digests årliga Top 100, lockar golfare som söker en total golfupplevelse.

Efter golfrundan och en god lunch så är det dags för resans första av två, vinprovningar. Vi har bokat in ett besök på vackra Steenberg Winery.

Här får vi bland annat en guidad tur på den mycket vackra vingården på Steenberg Wine Estate. Det är verkligen en lyxig känsla att stiga in i den fantastiska vingården, höra historien bakom framställningen samt smaka på flera olika sorters makalöst goda viner.


DAG 5

Cape Peninsula Tour

Under en heldag i Kapstaden åker vi med vår engelsktalande guide och besöker området runt Kapstaden och Kaphalvön.

Resan går mot Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets. Vi åker den vackra kustvägen via Chapmans Peak till naturreservatet Cape Point på spetsen av udden och under vägen får vi se magnifika stränder, fantastiska vyer, historiska och pittoreska kustbyar. Det här är verkligen en av världens mest iögonfallande områden och det sträcker sig ända från Kapstadens centrum till Cape Point.

Vi åker längs med Constantia wine-route genom surfarnas by Muizenberg, fiskarbyn Kalk Bay och förbi de otroliga stränderna i Fish Hoek innan vi kommer in i Simons Town som är en charmig viktoriansk by. Härifrån tar vi oss till kända Boulders Beach som är hem för de Afrikanska pingvinerna. Vår resa fortsätter till Cape Point och Godahoppsuddens naturreservat med sin magnifika fynbos växtlighet, fågelliv, antiloper och zebror som springer fria bland fyrarna och skeppsvraken.

Vågar man titta ner för de branta stupen kan man här se valar och delfiner ibland. Sista biten ut till Cape Point kör vi slalom mellan babianerna som kantar vägen på jakt efter mat från turisterna. Vid Godahoppsudden ser det ut som Indiska Oceanens varma vatten möter Atlantens kalla (de möts egentligen ca 200 km söder om Cape Agulhas) och det bildas ibland en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter rakt ner, dramatiskt och vackert!

Efter vår gemensamma lunch åker vi genom Kommetjie och fortsätter på världens mest spektakulära kustvägar, Chapmans Peak. Vi åker vidare på den magnifika Atlantic Seabord via Llandudno, Camps Bay, Sea Point och tillsist tillbaka till V&A Waterfront.

Under dagen hinner vi även med ett besök med linbanan upp till fantastiska Table Mountain. Allteftersom vädrets makter tillåter så bokar vi in ett besök på Taffelberget under morgonen eller på sena eftermiddagen. Man brukar säga att molnen som ibland lägger sig runt Taffelberget bildar en bordsduk. När det händer är det helt omöjligt att ta sig upp eller ner för Taffelberget.


DAG 6

Gondwana Game Reserve Safari

Efter en god frukost beger vi oss mot ytterligare en av resans höjdpunkter, safari!

Vi beger oss med vår egna buss från Kapstaden till Gondwana Game Reserve. Vår guide är naturligtvis med oss hela vägen och vi får möjlighet att lysna till spännande berättelser om Sydafrikas historia och det vi ser längs vägen. Passa på att ställ din frågor till guiden.

Reservatet som vi ska bo inne i är inte inhägnat, så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom vårt boende på natten! Här kommer vi få uppleva safari på riktigt!

Vi kommer att komma fram lagom till en senare lunch på Gondwana Game Reserve. Ännu lite senare på kvällen är det dags för vår första riktiga safari, då vi ska ut och spana efter ”The Big Five” lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

Under våra fyra inplanerade safariturer, som sker tidig morgon och sen eftermiddag, färdas vi i öppna jeepar och får en chans att på riktigt nära håll se och uppleva djuren och naturen. Vem av oss blir först att få syn på alla djuren i ”The Big Five”?

Vi kommer att vistas ute i naturen under tidig morgon då solen inte hunnit upp och det kan bli lite kyligt, vilket kan kännas märkligt eftersom vi nyss spelade golf i shorts, men det kan vara klokt att ta med ett vindtätt plagg och kanske en varmare tröja för dagarna på Gondwana.

Boende

Under två nätter bor vi inne i reservatet Gondwana Game Reserv i Kwena Lodge Rum som man skulle kunna beskriva som lyxvarianten av en hydda. Längre ner på den här sidan finns det en film där man får en inblick i reservatet och hur fantastiskt stället och hyddorna som vi ska bo i är.

Att äta mat i Sydafrika är en fröjd för både ögat och magen. Att äta mat inne i en safaripark med levande djur runtomkring är något alldeles extra! Maten på Gondwana är absolut inget undantag och vi serveras fantastisk mat och här ingår förutom frukost även lunch och middag.


DAG 7

Safari Deluxe

Idag går vi upp tidigt, innan soluppgången, och vi samlas i Thérummet. Stämningen höjs och alla är förväntansfulla. Vi ska bege oss ut på dagens första safarirunda! Det är verkligen en magnifik upplevelse att få se solen stiga upp bakom en hord av giraffer, att få känna den svala vinden brisera genom håret och nästan kunna ta på stämningen när det plingar till i guidens Walkitalki. ”Vem har sett lejonen?” ”Vi kommer!”

Det är svårt att beskriva hur fantastiskt Gondwana Game reserve egentligen är. Naturen, djuren, människorna som lever här i symbios med djuren, maten, miljön, boendet…. Allt är bara helt underbart och du får tid att bara njuta och uppleva allt på första parkett!

Idag hinner vi med ett dopp i poolen, vila en stund och läsa en god bok, spana på giraffer utanför hyddan, besöka den lilla butiken på området. Men du, ska du ta dig från ditt rum behöver du ringa på vakten som eskorteras dig fram. Vi befinner oss ju i en levande park med vilda djur!

På kvällen får vi ännu en chans att åka på kvällssafari. Kanske är det idag vi ser lejonen. Eller så får vi närkontakt med noshörningarna?


DAG 8

Safari & Pinnacle Point

Tidigt på morgonen beger vi oss ut i parken för en avslutande safari och en sista chans att se ”Big Five” om vi inte redan lyckats med det. När vi återvänder till lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten!

Sedan är det dags att packar ihop det sista och checka ut för att strax påbörja den tredje delen av resan, färden mot Fancourt och flera nya golfbanor.

Vi har bokat starttid på helt magiska Pinnacle Point!

Banan är designad av Peter Matkvich och ligger på en klippavsats med 270 graders vy över Indiska Oceanen. Pinnacle Point är ett spektakulärt mästerverk beläget nära Mossel Bay i södra delen av Cape på vägen längs Garden route.

Njut av din runda utan att bli avskräckt av de makalösa fantastiska hålen.

Boende

Vi checkar in på fantastiska Fancourt Estate för att stanna under hela fyra nätter. Det här är ren balsam för själen. Vi bor på det femstjärniga hotellet i Luxury Rooms, vilket är en upplevelse bara det.


DAG 9

Outeniqua Golf Course at Fancourt

Resans sista stop är fyra nätter på underbara Fancourt Hotel där vi får uppleva två av den fantastiska golfanläggningen Fancourts tre banor, Outeniqua, Links och Montagu. Vi gör dessutom en utflykt till den helt fantastiskt spektakulära Pinnacle Point under näst sista dagen på Fancourt.

Idag ska vi spela på Outeniqua Golf Course som är en mycket vacker 18-hålsbana designad av Gary Player. Den hamnar på 16e plats på Sydafrikas Golf Digest lista över bästa golfbanor i landet. Banan är uppkallad efter bergskedjan som ger en dramatisk siluett i bakgrunden.

Efter dagens golfrunda kan man vila upp sig med ett besök på hotellets spa.


DAG 10

Montagu Golf Course at Fancourt

Ännu en dag i golfens tecken.

Idag spelar vi på magsikt vackra Montagu på Fancourt.

Montagu är ursprungligen designad av Gary Player och är en av de finaste 18-hålsbanorna i landet då den hamnar på en 6:e plats över Sydafrikas Golf Digest lista över bästa golfbanor i landet. 

Du kan förvänta dig en utmanande men högst spelbar bana som omgärdas av den naturliga skönheten på Fancourt Estate. Banan är ondulerande och här finns även ett bra övningsområde som är tillgängligt för oss innan vi spelar.


DAG 11

Herolds Bay Winery Tour & Wine tasting

Idag besöker vi Herolds Bay Winery en vingård som ligger i sluttningarna på Cradock Peak, som är den högsta punkten på Outeniqua berget och löper längs med kusten. Vinggården omgärdas på tre sidor av naturreservat och den ligger både idylliskt och avlägset.

Herolds viner är unika eftersom plantorna växer på hela 650 – 700 meter öh vilket är mycket högre än de flesta andra sydafrikanska vingårdar ligger. Höjden i samspel med den ofta förekommande dimman från berget med hög luftfuktighet och de kalla vintrarna med snö, och regn året runt resulterar i en utdragen växtsäsong.

Vi får en chans att höra om gårdens historia och får sitta ner ute på gården för en vinprovning med utsikt över både vingård och det arbete som pågår med att till exempel för hand sätta på alla etiketter på flaskorna! Här blir man medbjuden in i gemenskapen hos både arbetare och ägare.

Under dagen idag har vi även tid att utforska Fancourt och kanske hinna med ett dopp i poolen. Du som vil har även möjlighet att lägga till en extra runda golf.


DAG 12

Idag gäller det att insupa atmosfären på fantastiska Fancourt och njuta extra länge av frukosten för på förmiddagen bär det av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot flygplatsen i Kapstaden och det väntande nattflyget hem till Sverige.


För programmet ovan reserverar vi oss för mindre avvikelser som kan förekomma vad gäller utfärder, hotell, golf, restauranger och vingårdar i programmet av orsaker vi ej kan styra över.

Boka din plats på vår fantastiska One Travel Golf Sydafrika redan idag.

På våra specialresor ur premiumsegmentet har vi ett begränsat antal deltagare.

Resan inkluderar följande:

 • 4 nätter på Radisson Red Hotel V&A Waterfront  4***** , inklusive frukost
 • 1 runda golf på Clovelly Country Club
 • 1 runda golf på Steenberg Golf Club
 • Utflykt till Table Mountain/Taffelberget med linbana
 • Utflykt till Godahoppsudden
 • Heldag i Kapstaden med engelsktalande guide
 • Vinprovning på Steenberg Wine Estate
 • 2 nätter på Gondwana Game Resort i Kwena Huts 4**** , inklusive helpension (ej dryck)
 • Safari i öppna jeepar, 2 morgonturer och 2 kvällsturer
 • Frukost, lunch och middag varje dag
 • 4 nätter på Fancourt Hotel 5***** i Luxury Rooms, inklusive frukost
 • 1 runda golf på Outeniqua på Fancourt
 • 1 runda golf på Montagu på Fancourt
 • 1 runda golf på Pinnacle Point inklusive golfbil
 • Vinprovning på Herolds Winery
 • PRO & golfvärd från One Travel Academy är på plats under hela resan
 • Privattransfer mellan golfbanor och hotell
 • Privattransfer mellan Cape Town Flygplats – Cape Town Radisson Red Hotel
 • Privattransfer mellan Cape Town – Gondwana Game Reserve
 • Privattransfer mellan Gondwana – Fancourt Hotel
 • Privattransfer mellan Fancourt Hotel – Cape Town Flygplats

Pris efter förfrågan!

Frivilliga tillägg:
Flyg Köpenhamn – Cape Town t/r
Enkelrumstillägg

Anmälan: Begränsat antal platser. Intresseanmälan till One Travel på viktoria@onetravel.se eller bokning via formuläret här nedanför.

Önskar ni avresa från annan ort kontakta oss så ordnar vi det.

Vill du fortsätta din resa när One Travels program tar slut, eller åka ner tidigare till Sydafrika, så är det inga problem. Vi hjälper dig gärna med utflyktstips och resguider.

Minsta antal deltagare 10 stycken. One Travel förbehåller sig rätten att ställa in resor som inte uppnår minsta antal deltagare.

Anmälan blir inte bindande förrän ni har fått bekräftelse från One Travel och er anmälningsavgift är inbetald.

Anmäl ditt intresse för resan till Sydafrika!

  Ditt namn (Förnamn och efternamn stavat som i ditt pass): (obligatoriskt)

  Din mailadress: (obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer: (obligatoriskt)

  Din adress: (obligatoriskt)

  Ditt Golf-ID: (obligatoriskt)

  Antal personer som vill resa: (obligatoriskt)

  1234

  Namn på eventuella medresenärer (Förnamn och efternamn stavat som i passet):

  Din medresenärs mailadress:

  Din medresenärs postadress:

  Din medresenärs telefonnummer:

  Din medresenärs Golf-ID:

  Jag/Vi önskar transfer till Kastrup:

  Jag/Vi önskar att One Travel hjälper till att boka flyg till Cape Town:

  Meddelande

  (En engelsk version av vårt program på One Travel Golf Sydafrika finns här. Versionen uppdateras löpande)


  Här nedan en film om vackra Gondwana Game Reserve som man kan drömma sig bort i.

  UTFLYKTSMÅL / HISTORIA / INFORMATION (uppdateras)

  Robben Island är en ö belägen i Taffelbukten, 12 km från Kapstaden. Ön täcker en yta av 5,18 kvadratkilometer och senast man räknade fanns det 116 invånare på ön. Under flera perioder har Robben Island fungerat som fängelseö, och är väl mest känd för att många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politisk fånge på ön. Du tar färjan ut till Robben Island och får ta del av Sydafrikas historia, besöka cellen som Nelson Mandela satt fången i under 18 år! och sedan begrunda det du fått uppleva på båtfärden tillbaka till Kapstaden. Robben Island finns med på Unescos Världsarvlista.

  Victoria and Alfred Waterfront, som även kallas V&A Waterfront, är en populär plats för lokalbefolkning och turister som vill se Kapstaden från sin vackraste sida. Här kan du lätt tillbringa en heldag med de många attraktionerna. Luta dig tillbaka med en svalkande drink på en restaurang vid havet, njut av den friska havsbrisen och spana ut mot Taffelbergets fantastiska form mot horisonten. Du kan också strosa längs med vattnet och stanna till på någon av de många unika hantverksbutikerna eller tillbringa eftermiddagen åt shopping. Anläggningen vid vattnet var ett projekt som startades av prins Alfred, drottning Viktorias andra son, 1860. Den ligger mellan två av Kapstadens mest ikoniska landmärken, Robben Island och Taffelberget, och har utvecklats till att bli stadens mest attraktiva och vibrerande shoppingdestination. 

  Fynbos är afrikaans för ”fin buske” är namnet på den buskvegetation som finns i sydvästra Kapprovinsen i Sydafrika.

  Med reservation för eventuella felskrivningar och/eller valutaförändringar.

  Eventuell turistskatt på resmålet betalas på plats av resenären.

  One Travel står inte för kostnader i och med myndigheters utfärdande av restriktioner i hemlandet, längs resvägen eller på destinationen så som tex krav på munskydd vid flygresa, krav på negativa Covid-tester, tillkommande kostnader vid eventuell karantän osv. Eventuella restriktioner på resmålet kan förekomma så som tex ändringar från buffémiddag till set-course-dinner, samt inskränkningar i tex SPA avdelningen. Eftersom ni bokar er resa med kännedom om pandemin så är paketreselagens bestämmelser för avbokningar lite annorlunda. Anledningen är att ni redan känner till problemen och de eventuella extraordinära och oundvikliga omständigheter som kan uppstå på resmålet eller på vägen dit.

  Inför flygresan gäller det att ni håller er uppdaterade på eventuella restriktioner. Det är alltid resenärens egenskyldighet att hålla sig uppdaterad om eventuella restriktioner på resemålet, längs resvägen samt på avreseorten. Observera att restriktioner och lättnader kan ändras snabbt. Vi rekommenderar att ni ser över er reseförsäkring.

  Läs mer om våra resmål på onetravelgolf.se

  One Travel Golf Sydafrika