La Torre Golf

La Torre Golf Resort

La Torre Golf Resort ligger en knapp timme söder om Alicantes flygplats i Murciaområdet

BOENDE

Vårt boende är lyxiga Hotell Double Tree Hilton La Torre som erbjuder boende i fullutrustade dubbelrum med strålande utsikt mot golfbanan. Hotellet har fyra restauranger som bland annat erbjuder italiensk, indisk och spansk mat. Flera restauranger och barer finns inom resorten, endast ett par minuters gångväg från hotellet. Hotellet erbjuder även en uppvärmd inomhuspool, gym och gratis wifi.

GOLF

När du bor i La Torre har du närhet till många fantastiska golfbanor.


El Valle

Ökenkänslan är påtaglig under en runda i dalen på El Valle (par 71), en bana som Jacks son, Gary Nicklaus, är ansvarig för. Två dammar, några små bäckar och en del stora bunkrar utgör tillverkade hinder på denna bana som annars känns väldigt naturlig. Här finns gott om waste areas, stora stenformationer och typiska ökenväxter som hjälper till att ge en upplevelse av ”desert golf”.

Till skillnad från La Torre finns det på El Valle inga hus eller lägenheter mellan golfhålen, enbart i utkanterna av golf-baneområdet.

Hacienda Riquelme
Olivträd och vilda blommor kantar din väg när du spelar på Hacienda Riquelme, som ligger belägen vid Sucinabergen. Det är den nordligast belägna banan och till ytan också den största (par 72 på 71 hektar). Denna mästerskaps-bana ställer lite högre krav på spelaren. Exempelvis finns 5 stora dammar i spel, varav den största flankeras av 9:e och 18:e hålens fairways. Det stilrena klubbhuset är inrymt i en restaurerad gammal hacienda. Man brukar dessutom säga att det 18 hålet är det vackraste golfhålet i hela regionen.

La Torre
Strategi är ett nyckelord när man peggar upp på La Torre-banan. Tre stora dammar spelar en central roll och skapar utslags-givande golfhål. Här finns 6 par 3-hål vilket är förklaringen till att banan endast har par 68.
Korthålen är dock mycket fina, och signaturhålet är det 9:e med vatten hela vägen upp till green. På resterande 12 hål är fairways ganska breda och bunkrarna stora.

Mar Menor
Precis som La Torre är detta en resortbana med golfhål slingrande mellan hus och lägenheter. Inte så vansinnigt långa hål, men taktiskt krävande.

Saurines
Den senaste i raden som tack vare både typiska spelegenskaper och visuella attribut kännetecknar en ökenbana. Banan ligger endast 5 minuter från La Torre, men saknar egen drivingrange.

Condado Alhama
Den enda Nicklaus Signature-banan i samlingen, dvs en slags kvalitetsstämpel på att Jack själv varit aktivt inblandad i design och byggnation. De övriga banorna är bra, men här tar vi ytterligare ett snäpp upp på wow-stegen! Banan ligger helt för sig själv ute i det karga landskapen, ca 45-60 min från Mar Menor. Området banan är byggd på är mycket större än de övriga 5 och har gett Jack Nicklaus full frihet att skapa ett mästerverk. Här finns förstås också lägenheter, men de kommer aldrig i spel. Att rekommendera på lediga dagen för finsmakaren som inte ryggar för en saftig utmaning, speciellt när det blåser!

FÖRSLAG PÅ GOLFRESA TILL LA TORRE

 • 7 nätter med del i dubbelrum på Hotell Double Tree Hilton
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 5 golfrundor på någon av golfbanorna inom samarbetet

Pris efter förfrågan

Vi bokar även flyg och transfer om du önskar hjälp med det

Valfria tillägg:
Enkelrumstillägg
Halvpensionstillägg

Kontakta oss på One Travel Golf idag för en kostnadsfri offert

  Ditt namn: (obligatoriskt)

  Din mailadress: (obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer: (obligatoriskt)

  Din adress: (obligatoriskt)

  Ditt Golf-ID: (obligatoriskt)

  Namn på eventuella medresenärer:

  Antal personer som vill resa: (obligatoriskt)

  1234

  Meddelande

  Jag är intresserad av följande resmål i Spanien:

  Jag är intresserad av att resa till följande resmål i Portugal:

  Jag är intresserad av att resa till
  Polen / Bulgarien / Tyskland / Sydafrika / Förenade Arabemiraten /Italien:

  Jag är intresserad av:

  Vi önskar resa ifrån:

  StockholmKöpenhamnOsloGöteborgKarlskronaAnnan

  Vi önskar resa under dessa datum:

  Meddelande

  Hur hittade du till vår hemsida?

  One Travel logga