Golfskola med PRO Peter Johansson

20 mars – 27 mars 2021

Vilamoura i Portugal

I mitten av mars reser PRO Peter Johansson till Portugal och spelar golf på några av Vilamouras fem berömda mästerskapsbanor på Dom Pedro Golf. Vilamoura är ett av Algarves mest populära turistmål, mycket känt för sin stora marina och sina fantastiska sandstränder Vilamoura Beach och Falésia. Resmålet ligger cirka 18 km från Albufeira och 24 km från den internationella flygplatsen Faro.

Vårt hotell Hotell Dom Pedro Vilamoura har ett mycket bra läge mellan marinan och stranden i Vilamoura. Marinan i Vilamoura är spektakulär och här finns alla de främsta restaurangerna, och det är bekvämt gångavstånd på ca 150 meter till den vackra sandstranden. Hotellet erbjuder restaurang, barer, WiFi, pool och reception 24 timmar om dygnet. Här finns även ett mycket fint SPA.

Upplev den bästa golfen i Algarve med Dom Pedro Golf och Vilamouras berömda fem mästerskapsbanor – Victoria (värd för VM 2005 och Portugal Masters sedan 2007), The Old Course, Pinhal, Laguna och Millennium. På golfskolan kommer vi att spela 5 rundor golf på Pinhal GC, Millenium GC samt Victoria GC. Om man önskar finns det  möjlighet att lägga till en extra runda på vår lediga dag.

Utöver golf så finns det mycket att göra i Vilamoura. Man kan till exempel spela tennis, segla, dyka, vindsurfa, åka på djuphavsfiske, utforska de romerska ruinerna eller gå på kasino för att nämna några aktiviteter. Att bara strosa runt i den fantastiska marinan är ett måste.

En lärorik och rolig vecka väntar oss på Vilamoura i Portugal.

Dom Pedro Golf, Vilamouras 5 berömda golfbanor

Victoria – Vilamoura
Mästerskapsbanan Oceanico Victoria är designad av en av golfsportens största legender – Arnold Palmer. Banan var värd för VM 2005 och Portugal Masters spelas här varje år sedan 2007. Strategiska hinder utmanar spelarna över hela spelfältet och det 17: e hålet, signaturhålet, har ett utmanande vattenhinder som gränsar till höger om hålet.

Old Course – Vilamoura
Frank Pennink skapade här en parkbana redan 1969, som nu har byggts om och moderniserats. Banan slingrar sig över en svagt kuperad terräng kantad av fullvuxna pinjeträd och numera finns det ett mycket modernt och trevligt klubbhus där man kan njuta av en god lunch och kall öl efter rundan. Old Course ligger ”vägg i vägg” med de andra Dom Padro Golf banorna Pinhal och Millenium.

Pinhal – Vilamoura
Pinhal var den andra golfbanan som byggdes i Vilamoura, också ritad av Frank Pennick. Banan invigdes 1976 och kännetecknas av böljande parklandskap, kantad av pinjeträd. Under de inledande åren gjordes flera förbättringar på banan, bland annat av Robert Trent Jones Jr som gjorde en del betydande förändringar 1985.

Millennium – Vilamoura
En par 72-bana som öppnades lagom till milleniumskiftet. Det är den välkända golfarkitekten Martin Hawtree som ritade nio nya hål mellan pinjeträden, med lagom stora utmaningar, och slog ihop dem med nio hål från Laguna som då var en 27 hålsbana. De nio hålen från Laguna ritades om och uppgraderades med nya tees, bunkrar och greener för att ge banan dess millenium karaktär.

Laguna – Vilamoura
Laguna skiljer sig en hel del från de andra banorna. Precis som namnet antyder så finns det en hel del vatten att ta med i beräkningarna. På inte mindre än 11 hål finns det strategiska vattenhinder med i spel. Lite väl häftigt kan man tycka, men den upplevs ändå inte som särskilt svårspelad och vattnet ger en väldigt vacker inramning. Det är en ganska öppen bana, inte så mycket träd i vägen, lite av amerikansk design i sin karaktär.

Golfskola med tränare Peter Johansson 20 mars – 27 mars 2021 Vilamoura

  • 7 nätter med del i dubbelrum på Vilamoura Don Pedro Vilamoura
  • Frukostbuffé alla dagar
  • 5 golfrundor på Don Pedro Vilamoura GC
    (Pinhal GC, Millenium GC och Victoria GC)
  • 8 timmars träning med PGA PRO
  • Fritt inträde till SPA Aquae
  • Transfer Don Pedro Vilamoura – Golfbanorna t/r enligt hotellets tidtabell

Pris: 12 995: – per person

Valfria tillägg: (per person)
Enkelrumstillägg: 3 995: –

Transfer Faro flygplats – Vilamoura Don Pedro Vilamoura t/r

Flyg Köpenhamn – Faro direktflyg med SAS inklusive golfbag

Anmälan: Begränsat antal platser. Anmälan via mail till viktoria@onetravel.se

Minsta antal deltagare för att resan ska bli av är 10 personer.